Držíme slevy na Vaše oblíbené produkty 😉

Dýňové špecle se šalvějí

Léto se nám tento rok předvedlo v té nejlepší formě, ale děkujeme, milé léto - podzime, vítej!

Pro nás je jedním z atributů tohoto oblíbeného ročního období dýně. Vyzkoušejte letos kromě naší tradiční dýňové polévky, tyto špecle, které jednoduše podávejte s parmazánem a šalvějovým máslem. 

Dýňové halušky

Suroviny:

  • 1 malá dýně hokaido
  • cca 300 g polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • cca 6 lístků čerstvé šalvěje
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
  • 2 lžíce másla
  • parmezán

 

Postup:

  1. Menší dýni hokaido zbavte semínek a nakrájejte na měsíčky. Dejte je do zapékací mísy nebo pekáče, osolte, pokapejte olivovým olejem a přidejte 3-4 lístky čerstvé šalvěje. 
  2. Dejte ji péct do trouby zakrytou alobalem asi na 180 stupňů, dokud dýně zcela nezměkne, asi 30-40 minut. Poté ji rozmixujte tyčovým mixérem na hladké pyré.
  3. Po vychladnutí přidejte žloutek a postupně polohrubou mouku se špetkou prášku do pečiva. Vznikne lepivé těsto.
  4. Z něho pak přes síto na halušky tvořte do vroucí osolené vody špecle. Vařte je krátce dokud nevyplavou na hladinu a ihned je vylovte cedníkem. Podávejte posypané parmazánem a přelité šalvějovým máslem.
  5. Šalvějové máslo si připravte v malém hrnci s čerstvými lístky šalvěje postupným zahříváním a mírným varem během cca 5 minut. V průběhu sbírejte z hladiny másla pěnu. 

SKINNY společně se Svatavou Vám přejí krásné září a dobrou chuť!