Držíme slevy na Vaše oblíbené produkty 😉

Dýňová polévka na indický způsob

Dýňovou polévku určitě znáte, ale už jste ji zkoušeli na indický způsob? Máme pro vás recept! Tahle polévka vás určitě příjemně překvapí.

 

Suroviny: 

- 1 dýně Hokkaido
- 1 větší cibule
- 1 větší stroužek česneku
- 1 litr hovězího vývaru (nebo zeleninového)
- 1 plechovka kokosového mléka
- 1 lžička nastrouhaného zázvoru
- 2 lžičky římského kmínu
- 2 lžičky indického kari
- 3 lžíce medu
- olej
- sůl
- dýňový olej 
 
 
Postup:
 
Dýni nakrájíme na kousky a promícháme ji v medu s troškou olivového oleje. Dáme ji péct na 200 °C do změknutí. Díky medu dýně hezky zkaramelizuje a bude mít tak lepší chuť i barvu.

V hrnci na oleji osmahneme cibulku nakrájenou najemno. Přidáme římský kmín a indické kari a restujeme cca 4 minutky. Poté přidáme i nakrájený česnek a zázvor. Restujeme další cca 2 minutky a potom přidáme do hrnce upečenou dýni, kokosové mléko, vývar a sůl podle chuti. Pořádně směs promícháme a necháme dýni vařit do úplného změknutí.

Potom do hrnce vložíme ponorný mixér a rozmixujeme polévku do hladka. Pokud je moc hustá, můžeme přidat vodu. Nakonec polévku dochutíme, dosolíme v případě potřeby a můžeme podávat. Skvělá je s dýňovým olejem.
 
Dobrou chuť přejeme!