Držíme slevy na Vaše oblíbené produkty 😉

Dušené hovězí maso na červeném víně

Křehké hovězí maso s výbornou omáčkou z kořenové zeleniny a červeného vína s divokým kořením a brusinkami. Omáčku dokonale zahustí kořenová zelenina a bát se v tomto případě nemusíte ani trochy vepřového sádla - má vysoký kouřový bod, což znamená, že na něm můžeme smažit, protože vydrží velké zahřátí a nezačne se přepalovat. 

 

Suroviny:

  • cca 750 g hovězího masa z krku
  • 300 ml hovězího vývaru
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 střední mrkev
  • 1 střední petržel
  • 200 ml suchého červeného vína
  • 3 ks bobkových listů
  • 1 lžička nového koření
  • 1 lžička jalovce
  • 1 snítka čerstvého rozmarýnu
  • 1 lžíce sádla
  • brusinkový džem
  • šťáva z citronu
  • sůl
  • pepř

 

Postup:

Cibuli nakrájejte nahrubo a česnek na plátky. Mrkev a petržel nakrájejte na kostičky. V tlustostěnném velkém hrnci na rozpáleném sádle krátce orestujte nasekanou cibuli a česnek. Přidejte mrkev s petrželí a společně restujte, dokud nezačne mrkev pouštět barvu. Zeleninu v hrnci nahrňte ke straně a na zbylém prostoru ze všech stran orestujte na větší kousky nakrájené a osolené hovězí maso. Když je maso na povrchu zatáhlé, smíchejte ho se zeleninou. Přidejte bylinky, koření a sůl.

Obsah hrnce zalijte vínem a vývarem, přiklopte a dejte vařit na mírný plamen cca 5 hodin, dokud maso nezměkne, případně proces zryhlete použitím tlakového hrnce. Maso vyndejte z hrnce a zbylý obsah rozmixujte. Omáčku dochuťte pár kapkami citronové šťávy a brusinkovým džemem.

Servírujte s brusinkami navíc a bramborovou kaší. 

Dobrou chuť :)