Držíme slevy na Vaše oblíbené produkty 😉

Domácí pečené müsli

Suroviny:

  • 500g ovesných vloček
  • 1 lžičku mleté skořice
  • 100g rozinek
  • 100g brusinek
  • 100g sušených fíků
  • 50g slunečnicových semínek
  • 100g lískových ořechů
  • 100 - 150g kešu

Přidat můžeme také chia semínka, ořechy a jiné sušené ovoce - podle chuti.

 

Suroviny ny zálivku:

  • 120 g másla
  • 4 - 5 lžic medu
  • 1 špetku soli

 
Postup:

Ořechy vsypeme do hrubšího sáčku a paličkou na maso trochu nadrtíme. Je jen na naší chuti, jaké oříšky použijeme - vlašské, kešu, lískové, makadamové, piniové, pekanové, para ořechy atd. Větší sušené ovoce pokrájíme na menší kousky, rozinky a brusinky necháme celé. Lze použít téměř jakékoli sušené ovoce, jen měkké druhy (švestky, datle apod.) se příliš nehodí. Do mísy vsypeme ovesné vločky, nadrcené ořechy, rozinky a brusinky. Přidáme i překrájené sušené ovoce. Nezapomeneme na vrchovatou lžičku mleté skořice. Suchou směs dobře promícháme. 

V hrnci rozpustíme máslo, přidáme med a špetku soli. Vše spojíme v jednolitou směs, ale nevaříme. Tekutou slazenou směsí zalijeme obsah v míse a opět dobře promícháme. Směs na domácí müsli rozprostřeme na 2 plechy vyložené pečícím papírem. Müsli před pečením nijak zvlášť neumačkáváme, necháme jej hezky načechrané. Pečeme zhruba 20 - 25 minut v troubě vyhřáté na 165 °C, v polovině pečení vločky promícháme. 

Nelekněte se, upečené domácí müsli bude po vyndání z trouby měkké a sypké, ale po vychladnutí se stane křupavou pochoutkou. Křupavé müsli skvěle doplní bílý jogurt, tvaroh, nejrůznější krémy apod.

 

Dobrou chuť přeje SKINNY