Držíme slevy na Vaše oblíbené produkty 😉

CUKETOVÉ LASAGNE

Lasagne mohou mít mnoho podob. Od tradičních italských s mletým hovězím masem a červeným vínem, až po zeleninové bez masa a sýra. Není se na nich co zkazit, důležité je jen myslet na dostatečné ochucení jednotlivých vrstev. Cuketové lasagne vynikají svojí šťavnatostí. Místo klasického tučného bešamelu z másla, mouky a mléka vyzkoušejte tento z tofu. Překvapí Vás jeho jednoduchá příprava a krémovost. 

CUKETOVÉ LASAGNE

Suroviny na 1 pekáček:

  • 9 plátků lasagní
  • 2 menší cukety
  • 1 velká sklenice ochucených pasírovaných rajčat (750 ml)
  • 2 ks přírodního tofu
  • Rostlinné mléko
  • Olivový olej
  • 2 lžíce italských bylinek
  • 2 stroužky česneku
  • Sůl
  • Pepř
  • Bazalka na ozdobu

Postup:

  1. Pasírovaná rajčata vlijte do hrnce a vařte odkryté 10 minut, aby lehce zhoustla. Dochuťte česnekem a bylinkami.
  2. Bešamel z tofu připravíte jednoduše tak, že rozmixujete do hladka tofu se 4 lžícemi olivového oleje a trochou rostlinného mléka tak, aby vznikla krémová konzistence. Vzniklý bešamel osolte a opepřete dle chuti. 
  3. Cuketu nakrájejte na velmi slabé plátky. Pomůže struhadlo. 
  4. Skládejte vrstvy do menšího pekáčku. Spodek pekáčku potřete trochou rajčatové omáčky a dejte první vrstvu lasagní. Na ně bešamel. Pak plátky cukety, které posypte kořením. Na cuketu pak rajčatovou omáčku a vše zopakujte tak, aby horní vrstvu tvořil bešamel. 
  5. Pokapejte olivovým olejem a pečte přikryté v troubě na 180° asi 30 minut. 

SKINNY společně s Kamilou Vám přejí, abyste si naplnili bříška s radostí!

TIPY:

Pokud si chcete lasagne vylepšit, můžete do poslední vrstvy bešamelu přidat nastrouhaný sýr.  Lasagne se dají sehnat v různých verzích. Bezlepkové, špenátové. Obzvlášť v Itálii mají výběr.