Čokoládové pralinky s mátou
Kdy jindy trochu hřešit, než na Vánoce? Když použijete kvalitní vysokoprocentní čokoládu, tak ta je, jak známo, v menších porcích i zdraví prospěšná. Obsahuje např. mangan, železo, hořčík či vlákninu.
Suroviny:
- 400 g čokolády (min. 60%)
- 200 g 40% smetany
- 30 - 50 g mandlové mouky
- špetka kvalitní soli
- 2 lžíce mátového likéru
- na obalení: kakao
- 30 - 50 g mandlové mouky
- špetka kvalitní soli
- 2 lžíce mátového likéru
- na obalení: kakao
Postup:
Čokoládu nasekejte, aby se snadněji rozpustila. Smetanu ohřejte, ale nevařte. Sejměte ji ze sporáku a dejte do ní rozpustit nasekanou čokoládu. Chvíli nechte stát a až po pár minutách společně promíchejte, vznikne jemná směs. Přidejte mandlovou mouku, mátový likér a špetku kvalitní soli a vložte asi na hodinu do mrazničky.
Vezměte porci lžící a poté rukama vytvořte taková “hovínka” nebo klidně jen uválejte kuličky. Ty následně obalte v kakau.
Vezměte porci lžící a poté rukama vytvořte taková “hovínka” nebo klidně jen uválejte kuličky. Ty následně obalte v kakau.
Dobrou chuť :)