Držíme slevy na Vaše oblíbené produkty 😉

Čokoládové pralinky s mátou

Kdy jindy trochu hřešit, než na Vánoce? Když použijete kvalitní vysokoprocentní čokoládu, tak ta je, jak známo, v menších porcích i zdraví prospěšná. Obsahuje např. mangan, železo, hořčík či vlákninu.


Suroviny:

- 400 g čokolády (min. 60%)
- 200 g 40% smetany
- 30 - 50 g mandlové mouky
- špetka kvalitní soli
- 2 lžíce mátového likéru
- na obalení: kakao
 
 
Postup:
 
Čokoládu nasekejte, aby se snadněji rozpustila. Smetanu ohřejte, ale nevařte. Sejměte ji ze sporáku a dejte do ní rozpustit nasekanou čokoládu. Chvíli nechte stát a až po pár minutách společně promíchejte, vznikne jemná směs. Přidejte mandlovou mouku, mátový likér a špetku kvalitní soli a vložte asi na hodinu do mrazničky.

Vezměte porci lžící a poté rukama vytvořte taková “hovínka” nebo klidně jen uválejte kuličky. Ty následně obalte v kakau. 
 
 
Dobrou chuť :)