Čokoládové cupcakes s pomerančem a rozmarýnem
Tyto chutě vás překvapí i potěší. Čokoláda, pomeranč a rozmarýn – to musíte vyzkoušet!
Suroviny na cca 10 kousků cupcakes
Na těsto:
- 150 g hladké špaldové mouky
- 40 g holandského kakaa
- 1 vejce
- 60 g tekutého medu
- 70 g mléka
- ½ sáčku kypřícího prášku do pečiva
- šťáva z ½ pomeranče
- 1 lžička nasekaného rozmarýnu
- špetka soli
Na krém:
- 100 g ricotty
- 100 g měkkého tvarohu
- 100 g kvalitní hořké čokolády
- 2 lžíce medu
Na cupcakes:
- rozmarýn
- pomerančová kůra
- čokoláda
Postup:
Smícháme všechny sypké suroviny (mouka, kakao, prášek do pečiva, špetka soli, nasekaný rozmarýn), oddělíme žloutek od bílku a žloutek smícháme s medem, mlékem a šťávou z pomeranče. Do této směsi začneme postupně přisypávat sypkou směs, aby nám vzniklo těsto. Nakonec vyšleháme z bílku sníh a přidáme do těsta. Těsto dáme do košíčků a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C cca 20 minut.
Mezitím si připravíme krém. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme ji trošku vychladnout. Poté smícháme pomocí mixéru ricottu s tvarohem a medem a nakonec přidáme i vychladnou čokoládu. Krém lehce vyšleháme a povychladnutí jím můžeme zdobit cupcakes.
Ozdobíme a můžeme se do nich pustit :)