Čočkové kari
Dobře se najíst a ještě mít z jídla dostatečný přísun bílkovin, jde i bez masa. Vyzkoušejte naše výborné čočkové kari, které je plné bílkovin a zeleniny.
Suroviny na 4 porce:
- 250 g červené čočky v nevařeném stavu
- 1 plechovka cizrny
- 1 plechovka krájených rajčat
- 2 rajčata
- 2 střední mrkve
- 1 červená cibule
- hrst špenátu
- 1 lžíce olivového oleje
- kari, kurkuma, kajenský pepř, sůl
Příloha:
- Celozrnné tortilly
Něco navíc:
- Limetka
- Arašídy
Postup:
Ve středním hrnci na oleji restujeme cibuli nakrájenou na proužky. Po 2 minutách přidáme nastrouhanou mrkev, 3 lžičky kari, 2 lžičky kurkumy a kajetánský pepř. Po dalších 3 minutách přidáme i čočku. Restujeme, aby se nám chutě hezky propojily a poté přidáme rozmixované rajčata (plechovku i čerstvá). Přidáme asi 200 ml vody, cizrnu, hrst špenátu a osolíme. Vaříme na mírném plameni pod pokličkou do změknutí čočky. Podle potřeby můžeme přidat více vody, záleží, jak chceme kari husté.
Nakonec kari ochutnáme a dochutíme. Na talíři jej zakápneme lehce limetkou a podáváme s torillou a arašídy.
Dobrou chuť!