Držíme slevy na Vaše oblíbené produkty 😉

Čočkové kari

Dobře se najíst a ještě mít z jídla dostatečný přísun bílkovin, jde i bez masa. Vyzkoušejte naše výborné čočkové kari, které je plné bílkovin a zeleniny.

Suroviny na 4 porce:

  • 250 g červené čočky v nevařeném stavu
  • 1 plechovka cizrny
  • 1 plechovka krájených rajčat
  • 2 rajčata
  • 2 střední mrkve
  • 1 červená cibule
  • hrst špenátu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • kari, kurkuma, kajenský pepř, sůl

 

Příloha:

  • Celozrnné tortilly

 

Něco navíc:

  • Limetka
  • Arašídy

 

Postup:

Ve středním hrnci na oleji restujeme cibuli nakrájenou na proužky. Po 2 minutách přidáme nastrouhanou mrkev, 3 lžičky kari, 2 lžičky kurkumy a kajetánský pepř. Po dalších 3 minutách přidáme i čočku. Restujeme, aby se nám chutě hezky propojily a poté přidáme rozmixované rajčata (plechovku i čerstvá). Přidáme asi 200 ml vody, cizrnu, hrst špenátu a osolíme. Vaříme na mírném plameni pod pokličkou do změknutí čočky. Podle potřeby můžeme přidat více vody, záleží, jak chceme kari husté.

Nakonec kari ochutnáme a dochutíme. Na talíři jej zakápneme lehce limetkou a podáváme s torillou a arašídy.

 

Dobrou chuť!