Držíme slevy na Vaše oblíbené produkty 😉

Čočka beluga s marinovaným tofu

Ingredience:

  • 150 g čočky Beluga
  • 2 mrkve
  • 1/2 celeru
  • 1 červená řepa (předvařená)
  • 4 cm zázvoru
  • 1 limetka
  • nálev z řepy
  • 1/2 balení uzeného tofu
  • 1 chilli paprička
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce ústřicové omáčky
  • oblíbené klíčky na ozdobu
  • olivový olej
  • sůl, pepř


Řepný chips
V pánvi si rozpalíme trochu oleje a dáme na něj na tenoučko nakrájenou červenou řepu a opekáme dokřupava. Necháme okapat na ubrousku.

Marinované tofu
Tofu nakrájíme na kostičky a dáme do misky. Přidáme nastrouhané 2cm zázvoru, sójovou omáčku, ústřicovou omáčku, šťávu z půlky limety a hezky promícháme.

Čočka
Čočku uvaříme podle návodu. Na pánvi si rozehřejeme olej a na něm dozlatova opečeme zeleninu na malé kostičky. Přidáme 2cm zázvoru a necháme rozvonět. Poté přidáme čočku a podlijeme nálevem z řepy. Ochutíme solí, pepřem a šťávou z poloviny limety.  Kdo má rád pálivé přidá chilli ☺

Na talíř si dáme směs z čočky a ozdobíme tofu a chipsy z řepy.

 

Dobrou chuť přeje Lea Skálová