Čočka beluga s marinovaným tofu
Ingredience:
- 150 g čočky Beluga
- 2 mrkve
- 1/2 celeru
- 1 červená řepa (předvařená)
- 4 cm zázvoru
- 1 limetka
- nálev z řepy
- 1/2 balení uzeného tofu
- 1 chilli paprička
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce ústřicové omáčky
- oblíbené klíčky na ozdobu
- olivový olej
- sůl, pepř
Řepný chips
V pánvi si rozpalíme trochu oleje a dáme na něj na tenoučko nakrájenou červenou řepu a opekáme dokřupava. Necháme okapat na ubrousku.
Marinované tofu
Tofu nakrájíme na kostičky a dáme do misky. Přidáme nastrouhané 2cm zázvoru, sójovou omáčku, ústřicovou omáčku, šťávu z půlky limety a hezky promícháme.
Čočka
Čočku uvaříme podle návodu. Na pánvi si rozehřejeme olej a na něm dozlatova opečeme zeleninu na malé kostičky. Přidáme 2cm zázvoru a necháme rozvonět. Poté přidáme čočku a podlijeme nálevem z řepy. Ochutíme solí, pepřem a šťávou z poloviny limety. Kdo má rád pálivé přidá chilli ☺
Na talíř si dáme směs z čočky a ozdobíme tofu a chipsy z řepy.
Dobrou chuť přeje Lea Skálová