CEVICHE - marinované kousky čerstvých ryb
Suroviny:
- 75 g losos
- 75 g tuňák
- 75 g halibut
- limetová šťáva (ze dvou až tří limet)
- červená cibule (malá)
- koriandr
- chilli (malá vietnamská)
- dijonská hořčice (jedna polévková lžíce)
- šťáva z pomeranče
- olivový olej (tři polévkové lžíce)
Ryby pokrájíme na menší tvary. Do mixéru dáme jednu lžičku dijonské hořčice, olivový olej, vyšleháme a přidáme šťávu z limet a pomeranče. Hotovou "čalamádu" nalijeme na nakrájené ryby a necháme marinovat cca 20 - 30 minut. Mezi tím si uděláme salát z mladého listí jako přílohu.
Po daném čase ryby dáme do cedníku a necháme trochu vykapat. Do vykapaných ryb přidáme nakrájenou červenou cibulku, chilli papričku a koriandr. Já osobně miluju koriandr a proto si tam dávám pořádnou porci :)
Normálně se tento recept dělá tak, že ryby marinujeme jen v limetové šťávě, ale my to děláme jiné pro lidi, zvlášť ženy, které nemusí rybí chuť. Proto používáme dijonskou hořčici s pomerančovou šťávou...je to pak pecka!
Dobrou chuť Vám přeje SKINNY