Držíme slevy na Vaše oblíbené produkty 😉

CEVICHE - marinované kousky čerstvých ryb

Suroviny: 

  • 75 g losos 
  • 75 g tuňák 
  • 75 g halibut 
  • limetová šťáva (ze dvou až tří limet)
  • červená cibule (malá)
  • koriandr
  • chilli (malá vietnamská)
  • dijonská hořčice (jedna polévková lžíce)
  • šťáva z pomeranče
  • olivový olej (tři polévkové lžíce)

Ryby pokrájíme na menší tvary. Do mixéru dáme jednu lžičku dijonské hořčice, olivový olej, vyšleháme a přidáme šťávu z limet a pomeranče. Hotovou "čalamádu" nalijeme na nakrájené  ryby a necháme marinovat cca 20 - 30 minut. Mezi tím si uděláme salát z mladého listí jako přílohu. 

Po daném čase ryby dáme do cedníku a necháme trochu vykapat. Do vykapaných ryb přidáme nakrájenou červenou cibulku, chilli papričku a koriandr. Já osobně miluju koriandr a proto si tam dávám pořádnou porci :)

Normálně se tento recept dělá tak, že ryby marinujeme jen v limetové šťávě, ale my to děláme jiné pro lidi, zvlášť ženy, které nemusí rybí chuť. Proto používáme dijonskou hořčici s pomerančovou šťávou...je to pak pecka! 

 

Dobrou chuť Vám přeje SKINNY