Burger, hamburger, hambáč
!!!REST DAY!!! - každý sportovec ho moc dobře zná. Je to den, kdy můžete udělat ve svém jídelníčku výjimku a dát si "cokoliv". Většinou se v tento den ani necvičí, ale odpočívá. Ovšem pozor! I v tento den bychom neměli nic přehánět a se slovy: "Teď můžu jíst cokoliv!", bychom se neměli z vesela pouštět do brambůrek nebo jiných neřestí.
Raději si dejte náš burger, který je s grilovaného kuřecího masa, sýra, zeleniny a k tomu batáty prokládané upečenou cibulí. Věříme, že Vám bude chutnat :)
Suroviny na 1 burger:
- 100g kuřecích vykostěných stehen
- 1 ks avokáda
- 1 ks citrónu (šťávu z něj)
- 1 ks většího batátu
- sýr chedar
- 3 velké lžíce zakysané smetany
- sůl, pepř, cukr
- bylinky (bazalka nebo libeček)
- olivový olej
Vykostěná kuřecí stehýnka osušíme, osolíme a opepříme. Jemně omastíme olivovým olejem v dlaních. Na grilu pomalu pečeme. Společně s masem pomalu grilujeme i plátky batátů, které jsme před tím oloupali, nakrajeli na plátky a jemně osolili. Taktéž i trochu pomazali olivovym olejem.
Avokádo zbavíme slupky, nakrájíme na tenké plátky a marinujeme v dresinku z citrónové šťávy z jednoho kusu citronu a kávové lžičky cukru. Zakysanou smetanu jemné osolíme, opepříme a nasekáme měkké bylinky - dle libosti, např. bazalka nebo libeček.
Burgrovou houstičku z lehka opečeme na grilu, pak pomažeme naší bylinkovou zakysanou smetanou, nakladame ugrilované masíčko, plátek chedaru a marinované avokádo.
Jako přílohu podáváme opečené batáty a prokládame třeba upečenou cibulí, jako v našem případě.
Dobrou chuť přeje SKINNY