Brownies z červené řepy
Tento dezert je dokonalým spojením hořké čokolády, kakaa a zdravé červené řepy. Vychytaný recept, který je důkazem toho, že i netradiční a méně kalorická verze tradičních brownies může být vynikající. Osvědčený způsob, jak uspokojit chuťové buňky, když vás honí mlsná.
Suroviny na menší formu 20 x 25 cm:
- 220 g předem uvařené řepy
- 100 g kvalitní hořké čokolády
- 100 g másla
- 3 vejce
- 150 g sypké alternativy cukru (např. kombinace erythritol - stevie)
- 40 g kakaového prášku
- 90 g jemně mleté mouky
- ½ lžičky kypřícího prášku do pečiva
- špetka soli
Postup:
Čokoládu rozpusťte spolu s máslem. Ideálně ve vodní lázni, pozvolna. Nechte trochu vychladnout. Vejce metličkou vyšlehejte spolu se sypkým sladidlem. Stačí lehce. Vlijte čokoládu s máslem a promíchejte. Přidejte uvařenou nastrouhanou řepu. Buď si ji předem uvařte nebo ji kupte. Postupně zapracujte kakao, mouku a trochu kypřícího prášku. Dolaďte špetkou soli. Menší formu vyložte pečícím papírem a vlijte těsto. Pečte na 170 stupňů asi 30 minut. Po vychladnutí krájejte na menší čtverečky. Pro efekt můžete ozdobit malinou, lístkem máty a poprášit nekalorickým moučkovým cukrem.
Dobrou chuť Vám přeje SKINNY společně s Kamilou!
TIPY
Jelikož čokoláda a řepa zajistí vláčnou konzistenci moučníku, můžete si pohrát a použít i bezlepkové mouky. Hodí se čiroková, rýžová nebo přímo speciální gluten free směs.
Moučník oslaďte sypkým produktem. Tekuté sirupy raději vynechte. Skvěle se hodí přírodní třtinový cukr s vysokým obsahem melasy, kokosový cukr, panella nebo alternativy jako xylitol či erythritol.