Držíme slevy na Vaše oblíbené produkty 😉

Brownies z červené řepy

Tento dezert je dokonalým spojením hořké čokolády, kakaa a zdravé červené řepy. Vychytaný recept, který je důkazem toho, že i netradiční a méně kalorická verze tradičních brownies může být vynikající. Osvědčený způsob, jak uspokojit chuťové buňky, když vás honí mlsná. 

BROWNIES

 

Suroviny na menší formu 20 x 25 cm:

  • 220 g předem uvařené řepy
  • 100 g kvalitní hořké čokolády
  • 100 g másla
  • 3 vejce 
  • 150 g sypké alternativy cukru (např. kombinace erythritol - stevie)
  • 40 g kakaového prášku
  • 90 g jemně mleté mouky
  • ½ lžičky kypřícího prášku do pečiva 
  • špetka soli

Postup:

Čokoládu rozpusťte spolu s máslem. Ideálně ve vodní lázni, pozvolna. Nechte trochu vychladnout. Vejce metličkou vyšlehejte spolu se sypkým sladidlem. Stačí lehce.                  Vlijte čokoládu s máslem a promíchejte. Přidejte uvařenou nastrouhanou řepu. Buď si ji předem uvařte nebo ji kupte. Postupně zapracujte kakao, mouku a trochu kypřícího prášku. Dolaďte špetkou soli. Menší formu vyložte pečícím papírem a vlijte těsto. Pečte na 170 stupňů asi 30 minut. Po vychladnutí krájejte na menší čtverečky.                                   Pro efekt můžete ozdobit malinou, lístkem máty a poprášit nekalorickým moučkovým cukrem. 

 Dobrou chuť Vám přeje SKINNY společně s Kamilou!

TIPY

Jelikož čokoláda a řepa zajistí vláčnou konzistenci moučníku, můžete si pohrát a použít i bezlepkové mouky. Hodí se čiroková, rýžová nebo přímo speciální gluten free směs. 

Moučník oslaďte sypkým produktem. Tekuté sirupy raději vynechte. Skvěle se hodí přírodní třtinový cukr s vysokým obsahem melasy, kokosový cukr, panella nebo alternativy jako xylitol či erythritol.