Bouchané brambory s parmazánem
Ať už jako příloha nebo samostatný bezmasý chod, tyto jednoduché, ale efektní brambory pečené se sýrem si zamilujete. Bylinky můžete použít jaké máte rádi, ale i drcený česnek nebo jogurtový dip.
Suroviny:
- 700 g baby brambor
- 50 g másla
- 4 hrsti strouhaného parmazánu
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- čerstvá pažitka
- čerstvá majoránka
Postup:
Nejprve dejte omyté brambory vařit do vody. Tento typ drobných brambor nemusíte loupat. Když jsou po cca 15 minutách měkké, slijte je. Připravte si plech s pečícím papírem a na něj uvařené brambory rozprostřete. Nyní je jemně rozmáčkněte mačkadlem na brambory, dlaní nebo dnem skleničky. Máslo rozpusťte a brambory jím rovnoměrně polijte. Na každou rozdělte trochu nasekané majoránky, osolte je a opepřete a navrch každou z nich zasypte strouhaným parmazánem.
Takto připravené brambory dejte péct do trouby na 190 stupňů při funkci gril asi na 20 minut. Je třeba je hlídat, aby se sýr nezačal připalovat. Ihned servírujte.
Dobrou chuť přeje SKINNY!