Bezlepkové kokosky s mandlovou moukou
O Vánocích si snad můžeme trochu toho cukru dopřát… V kokoskách lze klasickou mouku nahradit mandlovou a budou si nich moct pochutnat i bezlepkáři.
Suroviny:
- 3 bílky
- špetka soli
- 200 g prosátého moučkového cukru
- 90 g strouhaného kokosu
- 50 g mandlové mouky
Postup:
Bílky se špetkou soli vyšlehejte do tuha. Pak mísu přesuňte nad vodní lázeň a postupně k bílkům zašlehejte prosátý moučkový cukr. Vznikne pevný sladký sníh, který tvoří špičky. Do něho stěrkou jemně vmíchejte mandlovou mouku a strouhaný kokos. Vznikne husté těsto, které dejte do cukrářského sáčku a tvořte na plech s pečící podložkou nebo papírem kokosky.
Ty dejte péct na 150 stupňů na cca 10-15 minut. Pak je nechte v otevřené troubě na plechu zcela zchladnout.
Dobrou chuť a krásné Vánoce Vám přejí SKINNY společně se Svatavou Vaškovou.