Držíme slevy na Vaše oblíbené produkty 😉

Bezlepkové kokosky s mandlovou moukou

O Vánocích si snad můžeme trochu toho cukru dopřát… V kokoskách lze klasickou mouku nahradit mandlovou a budou si nich moct pochutnat i bezlepkáři. 

Kokosky

Suroviny:

  • 3 bílky 
  • špetka soli
  • 200 g prosátého moučkového cukru
  • 90 g strouhaného kokosu
  • 50 g mandlové mouky

 

Postup:

Bílky se špetkou soli vyšlehejte do tuha. Pak mísu přesuňte nad vodní lázeň a postupně k bílkům zašlehejte prosátý moučkový cukr. Vznikne pevný sladký sníh, který tvoří špičky. Do něho stěrkou jemně vmíchejte mandlovou mouku a strouhaný kokos. Vznikne husté těsto, které dejte do cukrářského sáčku a tvořte na plech s pečící podložkou nebo papírem kokosky.

Ty dejte péct na 150 stupňů na cca 10-15 minut. Pak je nechte v otevřené troubě na plechu zcela zchladnout.  

Dobrou chuť a krásné Vánoce Vám přejí SKINNY společně se Svatavou Vaškovou.